Szeretettel köszöntelek az oldalamon!

Csák Zsuzsa vagyok,
önismeret-fejlesztő mentor, tréner, jelenlét facilitátor.

“Küldetésem, hogy a legjobb tudásommal, szeretettel, elfogadással és a jelenlét erejével segítsem a hozzám fordulókat belül megerősödni, hogy merjék követni a lelkük hangját, és így megtalálják a harmóniát önmagukban és beteljesült életet éljenek. Ahogy a kondicionált mintáinkat felismerjük és meghaladjuk, egységbe kerülünk a valódi önmagunkkal, amelyben megtaláljuk azt az erőt, stabilitást, harmóniát, feltétlen szeretetet, és bölcsességet amit eddig kívül kerestünk.

Éljen az Élet, ragyogja be Fény a sötétséget!”

 

1966 február 24.-én születtem Budapesten. Érzelmi és anyagi bizonytalanságban nőttem fel, stabil gyökerek nélkül. Többször volt részem elhagyatottságban és olykor bántalmazásban is. Korán felnőttem, már 16 évesen elkezdtem dolgozni iskola mellett, néha pedig helyette. Gyerekként a tanmesék voltak a kedvenceim, mindig nyitott szemmel jártam, igyekeztem mindenből tanulni, és egész jól boldogultam az életben. Nyelveket tanultam, vállalkoztam, szépen kerestem, küzdöttem, hogy megalkossam az ideális önmagam és megteremtsek mindent, amiről azt hittem, hogy feltétele a boldogságnak. Sok mindent akartam: anyagi biztonságot, szép házat, jó autót, utazni, világot látni, családot alapítani, és egy jóképű, karizmatikus, családcentrikus férjet, aki engem imád. 39 éves koromra minden álmomat elértem, olyan életem volt, amiért sokan irigyeltek, de az örömöm mégsem tartott sokáig.

Hiába értem látszólag célba, a problémáim nemhogy nem tűntek el, hanem több lett belőlük, és egyre jobban nyomasztottak. Egy-egy szép nyaralás, üzleti siker, vagy egy jó program enyhítette egy kis időre a depresszív hangulatomat, de aztán hamar visszaestem. A gyerekeinkhez egyre kevesebb türelmem volt, kimerített a velük való napi tennivalók és az állandó aggódás. Gyakran hívtam babysittert, hogy pihenni tudjak, amiért meg utólag bűntudatom volt. Hiába tettem meg minden tőlem telhetőt, mégsem sikerült az ideális önmagamnak lennem úgy, hogy azzal jól érezzem magam. A vállalkozásunkban felmerülő problémák az idegeimre mentek, és anyukámmal is egyre több konfliktusom volt. A férjem a munkája miatt sokat utazott, így alig volt otthon, de ha otthon is volt legtöbbször meg nem értettnek és magányosnak éreztem magam mellette. Úgy éreztem, hogy se energiám se kedvem nincs élni, de nem volt akivel erről őszintén tudtam beszélni, ezért továbbra is elbújtam a szociális álarcom mögé.

Az egyik családtagom csodás gyógyulása révén megismertem a homeopátiát, amit aztán éveken át tanulmányoztam. Reméltem, hogy valamelyik szer kitörli belőlem ezeket a rossz érzéseket, de ez nem történt meg. A homeopátiának köszönhetően elkezdtem megfigyelni és felfedezni ami a testemben zajlik, így lassanként tudatossá váltam a testem működésére, a testemben megélődő érzésekre és az érzelmeimre. Ettől egy mélyebb, intimebb kapcsolatba kerültem önmagammal. Rájöttem, hogy amitől rosszul érzem magam az mind bennem van, ezért csak magamon belül fogom tudni ezeket megoldani. Elkötelezett és kitartó önismereti munka kellett hozzá, hogy elfogadjam és szeressem magam a tökéletlenségemmel együtt, és képes legyek látni a fejlődés lehetőségét az akadályokban és a nehéz helyzetekben.

Sikerült felismernem és lassanként kikoptatnom az átvett családi és kollektív hitrendszereket, amikkel észrevétlenül, de annál hatékonyabban szabotáltam az életemet. Az önbeteljesítő jóslattá vált generációs mantrák közül némelyik talán többeknek ismerős: „ A gyerek rengeteg lemondással jár.”, „ A gyerek nagy kötöttség.”, „Az élet állandó küzdelem.” , „Semmi nem hullik csak úgy az öledbe.”, „Senki nem ad csak úgy, hogy ne várjon el valamit cserébe.”, „Ha valakitől szívességet kérsz, azzal mindig lekötelezed magad.”, „ Nehogy már a nő hordja a nadrágot.”, „A döntések meghozatala a férfi dolga.” , „ A nőnek az a dolga, hogy biztosítsa a férje hátországát, nevelje a gyerekeket és a családot összetartsa.”, „Az okos nő észrevétlenül irányít a háttérből.”, „Minden sikeres férfi mögött ott egy erős nő.” Azzal szembesültem, hogy eladtam a lelkem mások elismerésért, és szeretetéért, ami ráadásul nem is nekem szólt, hanem annak az énképnek amit eljátszottam. Önbecsapásban éltem, amiért sokszor magamra, de leginkább másokra voltam dühös. Ahogy fejlődtem az önismeretemben megtanultam levetkőzni a megfelelési kényszeremet, és a magamra vett szerepeket. Elkezdtem vállalni magam a hibáimmal együtt, megfigyeltem a szívből jövő vágyaimat, abbahagytam az önmegerőszakolást mások kedvéért. Figyeltem befelé, hogy a kimondott igenekkel mennyire vagyok összhangban, és hogy a nemek tényleg valódiak, vagy csak a becsípődött védekezési mechanizmusom váltja ki őket. Kezdtem jóval rugalmasabban hozzáállni az élet kihívásaihoz, megtanultam elengedni a birtoklásból fakadó ragaszkodásaimat, és lemondani az ebből fakadó előnyökről. Egyre valódibbnak és magabiztosabbnak éreztem magam. Néhány barátom ugyan elmaradt mellőlem, de lettek újabb barátaim akikkel sokkal inkább egy hullámhosszon vagyunk.

Eleinte fájdalmas volt szembesülnöm az elnyomott érzelmekkel és az érzelmi sérüléseimmel, de idővel egyre több lelkierőm lett hozzá. Tudatosan meghozott döntés kellett, hogy abbahagyjam mások hibáztatását és visszavegyem a felelősséget az életem minőségéért. A legnehezebb talán az volt, hogy mások előtt is vállaljam a tökéletlenségemet és sebezhetőségemet, hogy bízzak az életben, hogy elbúcsúzzak a reflexes védekezéstől, hogy megengedjem, hogy megérintődjek mások által, és ne akarjak elszökni a kellemetlen érzelmek elöl. Elég megrendítő volt amikor felismertem az intimitástól és az elköteleződéstől való félelmemet. Ahogy az érzelmeim sorra elfogadásra kerültek és gyógyultak, abbamaradtak a játszmák, és helyette kölcsönös bizalomra épülő, együttműködő, de egymás határait tiszteletben tartó kapcsolataim alakultak ki. Szinte teljesen megváltozott az érzékelésem, a világlátásom, és a belső megélésem. Felszabadult érzés lett (önmagamnak) lenni, és egyre többször kezdtem el érzékelni egy mindent átható belső derűt, és szeretetet magamban. Kicsit olyan, mintha átkerültem volna egy másik dimenzióba, amelyben sokkal jobb élni, mint amiben ezelőtt éltem.

Önismereti utamat segítő képzések:
– MHOE homeopátiás tanfolyamok A, B, C, D, E ., Bóna László tanfolyamai, Rajan Sankaran Sensation method.(2006-2011)
– Avatár nemzetközi önismeretfejlesztő tréningek ~ alap, master, integrity, professional, wizzard ~ Hollandiában, Németországban és Floridában. (2009-2012)
– Családállítás Hellinger Intézet és Dr. Agócs Gabriella (2011-2013)
– Retorika képzések Manhertz Józsi (2011-2015)

– Kiss Balázs Kunó tanfolyamok és önismereti tábor (2012- 2013)
– Tranzakció analízis, emberi játszmák szeminárium Várkonyi Zsuzsa és Vízi Beáta (2013)
-Önmunka képzés Oravecz Andrea (2013)
– Byron Katie the School for The Work kurzus Németországban (2013)
– Csattos Ilona alaptanfolyam és tábor 1. és 2. (2013, 2016)
– Menis Yousry Esszencia szemináriumok (2013-2017)
– Feldmár András workshopok (2014 – 2015)
– Szakrális női workshop Burger Anikó (2015)
– Érzelmi és társas intelligencia – csoportdinamikai tréningek (2014-2016)
– Business és Life Coach képzés In Dynamics Consulting Snír Péter és Wiesner Edina (2014)
– Tréner, Moderátor, Facilitátor képzés In Dynamics Consulting Snír Péter és Wiesner Edina
(2014-2015)
– Lemma Coaching Team Coach képzés Wiesner Edit (2016)
-Boros András pszichológus önismereti képzés és Gestalt (2016-2017)
– Medoc Párkapcsolati tanácsadó képzés dr. Valló Ágnes és Szilágyi Zoltán (2016-2017)
– Neal Donald Walsch három hónapos spirituális mentor program (2018)
– James Eaton négy napos elvonulás (2018)
– Nitiya Satsang Retreat Magyarországon és Lengyelországban (2018)
– Eckhart Tolle nyolc hetes online tanfolyama és elvonulás Görögországban (2018)
– The Eckhart Tolle School of Awakening hat hónapos iskolája Californiában és online (2019)

Abban tudok segíteni másoknak, hogy rátaláljanak a számukra helyes útra, hogy döntéshelyzetekben nagyobb bizonyossággal tudjanak dönteni, és ahol szükséges, ott képesek legyenek nézőpontot váltani, és fejlődni az önismeretben és tudatosságban. Hogy merjék vállalni és hitelesen képviselni önmagukat, hogy felismerjék és meghaladják azokat a korlátokat, és észrevétlenül átvett hitrendszereket, paradigmákat és azokat a programokat amikkel akadályozzák magukat a kiteljesedésben, hogy merjék követni a lelkük hangját, hogy egy békésebb és boldogabb világot tudjunk teremteni önmagunkban és a környezetünkben.

Köszönöm az érdeklődést!
Szeretettel,
Zsuzsa