A Szeretet Útja

A Szeretet útja nem mindenkinek való. Ez a csodálatos, de kicsit sem könnyű út állandóan fenntartott éberséget, és elköteleződést jelent, hogy a világ szemfényvesztéseinek ne dőljünk be. Minden letérítési kísérletnél újra meg kell hoznod a döntést hogy önazonos maradj, akár naponta többször is. Ezt csak magadban tudod megtalálni és a szigorú és folyamatos önvizsgálat biztosítja a haladást. Abba kell hagynod az önáltatást és mások áltatását. Amit nem tudsz feltétel nélkül adni, azt inkább még ne add oda, csak hogy jobb képet mutass magadról. Annyit adj, amennyit még jól esik adni magáért az adás öröméért. Fel kell áldoznod mindent ami hamis, ami álságos, ami nincs összhangban a lényegeddel.

A Szeretet útján lemondasz mindenről ami nem szeretet.

A Szeretet útjának célja az út maga. Aki már gyökeret eresztett benne, azt az Út viszi, de ápolni, gondozni, törődni vele továbbra is kell. Amilyen úton jársz, olyan útitársakat találsz. Egyetlen erőfeszítésre van szükség, hogy az útról letéríteni magad senkiért és semmiért ne hagyd. Amivel a lelkünk és belső igazságunk nincs összhangban arról le kell mondanunk. Minden érdekből megtartott kapcsolat csökkenti az önbecsülésünket. Amire nem tudunk ráhangolódni, ami felé nem tudunk őszinte érdeklődéssel odafordulni, attól inkább váljunk meg. Van hogy pont az eltávolodást tesz jobbá egy kapcsolatot. Mindenkit annyira engedj be a személyes teredbe, amennyire még te is jól érzed magad vele.

Ha tisztelettel bánsz magaddal, akkor felvállalod a határaidat.

Amíg nem tiszteled és vállalod fel te a határaidat, addig mások sem fogják azokat tiszteletben tartani. Ne tégy úgy, mintha már semmi és senki nem zavarna, amíg az nem úgy van. A bábnak nem az a dolga, hogy úgy tegyen mintha már pillangó lenne, hanem az, hogy a bábságát a legteljesebben megélje. A pillangó megjelenése nem azért történik mert elege lett a bábságból, hanem azért, mert már annyira beteljesült a bábságában, hogy ez kibontakoztatta a fejlődése következő stádiumát a pillangót. Önmaga fejlettebb verziójává vált, önmagából kiindulva, önmagát beteljesítve. Ha becsapjuk magunkat, azzal csak megakadályozzuk a bennünk áramló életenergia fejlődési folyamatának tökéletes megnyílvánulását, a Szeretet szabad áramlását.

Minden pillanat az Élet kinyilatkoztatása önmagadon keresztül.

fotó: Pixabay

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Szólj hozzá!